Кабмін відкрив доступ до інформації про зареєстровані авто та їх власників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін відкрив доступ до інформації про зареєстровані авто та їх власників

Казна та Політика
3224
Кабінет міністрів України відкрив доступ до інформації про зареєстровані транспортні засоби та їх власників з Єдиного держреєстру Міністерства внутрішніх справ,.
Про це йдеться у постанові уряду від 25 березня 2016 року.
«Прийнятою постановою встановлюється порядок доступу посадових осіб органів державної влади, органів місцевого самоврядування, адвокатів, нотаріусів до Єдиного державного реєстру та порядок надання інформації з нього фізичним та юридичним особам», — сказано в повідомленні уряду.
Зокрема, відповідно до документу, доступ до реєстру надається (припиняється) користувачу на підставі договору, укладеного між ним та адміністратором реєстру, і за документами, які надають користувачеві право на отримання такої інформації у зв’язку із здійсненням ним повноважень, визначених законом.
Зазначимо, що у порядку надання фізичним та юрособам інформації з реєстру прописано, що за надання відомостей про марку, модель транспортних засобів, рік їх випуску, об’єм (потужність) двигуна та дату держреєстрації у разі здійснення запиту плата не стягується.
Однак, за надання інших відомостей з реєстру за основним критерієм пошуку за ідентифікаційним номером (VIN) (про марку, модель, рік випуску, об’єм (потужність) двигуна, дату держреєстрації, колір, тип пального, кількість власників, кількість сидячих місць з місцем водія, обмеження щодо експлуатації авто, проходження обов’язкового техконтролю, наявність інформації про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів, участь у ДТП, кількість ДТП за участю транспортного засобу стягується плата в розмірі, визначеному Кабміном.
При цьому посадові особи уповноваженого органу МВС вживають заходів до забезпечення зберігання, запобігання несанкціонованому доступу та поширенню персональних даних осіб-запитувачів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас