Одеський акселератор iQSpace інвестує $ 20 000 в гаджет для усвідомлених сновидінь — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Одеський акселератор iQSpace інвестує $ 20 000 в гаджет для усвідомлених сновидінь

Фондовий ринок
344
Один з найзагадковіших українських стартапів – розробник пристрою для усвідомлених сновидінь Luciding – залучив чергові інвестиції. На цей раз профінансував стартап новий одеський акселератор iQSpace, для якого це дебютна угода. Luciding отримає в цілому $ 20 000, а поки стартапу перерахували перший транш – рівно половину цієї суми.
«Чому Luciding? Тому що ми розуміємо, що команда сильна, і вони будуть битися до останнього. У них вже є серйозні інженерні розробки, вони отримали досить інвестицій і відступати їм нікуди. Вони будуть їсти бутерброди, але гроші вкладати в свій проект! »- Прокоментував угоду співзасновник iQSpace Олександр Яковенко.
На сьогоднішній день в команді стартапу 12 осіб. Як повідомили в iQSpace, за два роки роботи стартап Luciding розробив 10 версій гаджетів, після чого зібрав пристрої на власній виробничій лінії. Сьогодні їх тестують в Україні, Естонії і Росії. Продавати планують в США і Європі по $ 299 за штуку.
Як повідомляють в акселератор, перед операцією інвестори проаналізували причини, за якими проект повільно розвивався, і поставили умову: фокус виключно на виробничо-технічних питаннях. В рамках угоди заплановано два транші по $ 10 000. Перший Luciding отримав 4 квітня, а щоб отримати другий, команда повинна буде мати європейську сертифікацію пристроїв і перші 100 клієнтів. Інвестори також поставили перед командою мету – почати промислове виробництво протягом трьох місяців і запустити краудфандінгову кампанію.
Нагадаємо, свої перші інвестиції в 2014 році команда отримала від іншого одеського інкубатора WannaBiz, який в минулому році перепрофілювався в інвестиційний фонд. Тоді Luciding отримав $ 15 000. До речі, СЕО iQSpace став CЕО WannaBiz Вадим Роговський. Крім грошей від акселераторів, в 2015 році команда залучила ще $ 35 000 інвестора з 500Startups Хав’єра Васкеза і $ 20 000 від одного з перших співробітників Google Джека Левіна на умовах конвертованої позики.
Суть роботи пристрою полягає в тому, що він, подібно апарату для електроенцефалограми, досліджує активність мозку і визначає, коли у людини настає фаза швидкого сну. Саме в цей момент Luciding включається і посилає 30-секундний електричний сигнал на частоті 40 герц, який практично дорівнює частоті роботи мозку. Цей сигнал допомагає усвідомити, що ти спиш і бачиш сон, а отже, можеш навчитися ним керувати.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас