У Панамі закликають не робити з країни "цапа-відбувайла" на тлі публікації "панамських документів" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Панамі закликають не робити з країни "цапа-відбувайла" на тлі публікації "панамських документів"

Світ
250
Міністр при канцелярії президента Панами Альваро Алеман заявив, що країна готова приймати відповідні заходи проти держав, які вирішать реагувати на публікацію “панамських документів” різними обмежувальними заходами.
“Ми не дозволимо використовувати Панаму в якості цапа-відбувайла”, – заявив він журналістам на прес-конференції.
За повідомленням агентства ЕФЕ, А.Алеман підкреслив, що не допустить, щоб публікація використовувалася для нападок на адресу фінансового сектора країни, незважаючи на недавні реформи нинішньої адміністрації, зокрема, в рамках боротьби з відмиванням капіталів.
Відповідаючи на питання про можливість прийняття відповідних дій щодо Франції, А.Алеман нагадав про можливість прийняття відповідних заходів щодо країн, які включають Панаму в списки країн-офшорів.
Раніше у вівторок міністр економіки Франції Мішель Сапен заявив, що його країна повернула Панаму в список “податкових гаваней”.
За словами А.Алемана, в Панамі ознайомляться з рішенням Франції, проте про готовність прийняти у відповідь заходи поки не повідомляється.
А.Алеман також підкреслив, що “кожна держава має стежити за тим, як компанії і громадяни країни виконують закони і нормативні акти”.
Як повідомлялося, в розпорядженні найбільших світових ЗМІ виявилися мільйони документів, в яких вказується, що компанія Mossack Fonseca, яка базується в Панамі, регулярно допомагала клієнтам відмивати гроші, уникати санкцій і уникати сплати податків. У документах містяться посилання на 72 нинішніх або колишніх глав держав.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас