Pfizer відмовився від злиття з Allergan за $160 млрд, - WSJ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Pfizer відмовився від злиття з Allergan за $160 млрд, - WSJ

Фондовий ринок
384
Керівництво найбільшої в світі фармацевтичної компанії Pfizer Inc. прийняло рішення відмовитися від придбання виробника засобу проти зморшок Botox (“Ботокс”) Allergan PLC, пише The Wall Street Journal з посиланням на інформоване джерело.
Про скасування угоди, сума якої оцінюється в $160 млрд, може бути оголошено вже в середу. Згідно з домовленостями між компаніями, Pfizer виплатить Allergan штраф в розмірі до $400 млн. За словами джерел, реальна сума штрафу може виявитися істотно менше.
Причиною відмови від злиття стали запропоновані Мінфіном США у вівторок обмеження на зміну податкового резидентства юридичних осіб.
Зокрема, Мінфін оголосив, що буде вживати заходів проти внутрішньофірмових позик, в яких іноземний офіс групи позичає гроші дочірньої компанії в США з метою оптимізації оподаткування в США (процес отримав назву earnings stripping).
Крім того, відомство боротиметься з так званими “серійними інверсіями”, обмежуючи можливість подібних угод в разі, якщо компанія вже випускала їх у попередні 36 місяців.
За попередні три роки Allergan брала участь в декількох угодах M&A з податкової інверсією, включаючи угоду з Actavis Inc.
Про те, що Pfizer домовився про придбання Allergan, було оголошено в минулому році. В результаті угоди Pfizer розраховував змінити юридичну адресу з Нью-Йорка на Дублін, знизивши тим самим податок на прибуток з 26% до 17%.
Тим часом джерела відзначають, що сторони не виявляли особливої активності при підготовці злиття. Так, для Allergan більш пріоритетним завданням є продаж підрозділу з випуску дженериків ізраїльської Teva за $ 40,5 млрд. Угода допоможе Allergan позбутися боргу і почати розглядати варіанти для нових поглинань, сказало джерело.
За матеріалами:
The Wall Street Journal
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас