Тимошенко заявила про перехід в "демократичну опозицію" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко заявила про перехід в "демократичну опозицію"

Казна та Політика
2409
Лідер фракції “Батьківщина” Юлія Тимошенко заявляє про перехід її політичної сили в парламентську опозицію.
“Сьогодні я можу сказати консолідоване рішення нашої політичної сили. Ми прийняли рішення, що ми виходимо з безперспективного переговорного процесу про створення нової коаліції. Ми переходимо в демократичну, проєвропейську опозицію”, – заявила Тимошенко у вівторок у Львові після проведення партійної конференції, повідомляє прес -служба політика.
За словами лідера фракції, “Батьківщина” буде боротися “проти злиття нової постмайданної влади і старої олігархічної мафії”.
Також Тимошенко наголосила, що її політична команда в парламенті буде і надалі підтримувати потрібні для держави законодавчі ініціативи.
“Якщо в парламенті будуть народжуватися законопроекти, які реально потрібні країні, які можуть допомогти людям в цей складний кризовий час, наша команда в парламенті буде голосувати за те, що ми вважаємо правильним і потрібним”, – додала вона.
Разом з тим, на думку політика, перехід в опозицію є єдиним правильним рішенням в нинішніх соціальних і економічних умовах.
Нагадаємо, 29 березня лідер партії “Батьківщина” Юлія Тимошенко заявила, що її фракція в Раді готова приєднатися до нової парламентської коаліції за умови прийняття низки законів.
“Ці законопроекти внесені до Верховної Ради, більшість з них пройшли комітети, і якщо є добра воля змінювати стратегію соціально-економічного розвитку, – нам потрібно голосувати. А нам кажуть – спочатку увійдіть в коаліцію, а потім подивимося, що будемо робити”, – сказала Тимошенко журналістам.
Після ультиматуму Тимошенко фракція “Блок Петра Порошенка” почала поповнюватися позафракційними депутатами. Всього в двох фракціях – БПП і “Народний фронт” – вже 222 людини. Їм необхідно залучити ще чотирьох депутатів, щоб сформувати коаліцію з двох фракцій. При цьому фракція ББП не знімала вимоги відставки прем’єр-міністра Арсенія Яценюка.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас