В Україні з травня подорожчають залізничні вантажоперевезення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні з травня подорожчають залізничні вантажоперевезення

Казна та Політика
350
Публічне акціонерне товариство “Українська залізниця”, створене на базі Державної адміністрації залізничного транспорту України ( “Укрзалізниця”), з 1 травня поточного року підвищить тариф на вантажоперевезення залізничним транспортом на 15%, повідомив журналістам виконуючий обов’язки голови правління компанії Євген Кравцов.
“Нам довелося провести зміни в фінплані, тому що не був узгоджений початковий рівень підвищення тарифів. У цьому році буде одноразове підвищення на 15% з 1 травня, але середньорічне підвищення складе 10%”, – сказав Кравцов.
Він також повідомив, що у фінплані “Укрзалізниці” на цей рік була скорочена програма капітального будівництва та модернізації, при цьому соціальна програма залишилася без змін. Зокрема, в цьому році заплановано підвищити зарплату залізничникам двічі на 5%.
Нагадаємо, раніше “Укрзалізниця” планувала в 2016 році підвищити тариф на перевезення вантажів на 30% в два етапи: з 1 січня 2016 року на 15% і з 1 липня – ще на 15%.
2 березня Кабінет міністрів України схвалив проект фінансового плану “Укрзалізниці” із середньорічним підвищенням тарифів на залізничні перевезення вантажів на 10%, а не на 15%, як планувалося раніше.
При цьому в фінплані не передбачено підвищення тарифів на пасажирські перевезення, крім 5% на перевезення в першому класі швидкісних поїздів категорії “Інтерсіті +” і збільшення прибутковості від підвищення класності та сервісу деяких поїздів.
Чистий прибуток компанії в цьому році прогнозується в розмірі 96,8 млн грн. Крім того, “Укрзалізниця” планує в 2016 році отримати 74,41 млрд грн доходів, а також освоїти 11,19 млрд грн капітальних інвестицій.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас