Хто виграв та програв від різкого падіння цін на нафту - інфографіка від Deutsche Bank — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хто виграв та програв від різкого падіння цін на нафту - інфографіка від Deutsche Bank

Енергетика
2441
Схоже, що для нафтовидобувних країн вже минули ті части часи, коли за барель нафти давали 100 доларів США.
Ціна за барель нафти впала нижче 40 доларів США після ухвалення у 2014 році рішення ОПЕК щодо збереження високих рівнів видобутку на тлі падіння попиту. За прогнозами, ціна поки що залишиться на цьому рівні.
У минулі вихідні Іран оголосив, що обсяг видобутку нафти у країні перевищив два мільйони барелів на добу після того, як були зняті санкції Західних країн у січні цього року. Таке збільшення видобутку призвело до додаткового збільшення і без цього великої надлишкової пропозиції на ринку.
Для того, щоб з’ясувати, яким чином це вплинуло на глобальну економіку, Deutsche Bank створив зручну мапу, на якій показується, які країни імпортують та експортують найбільше нафти:
Хто виграв та програв від різкого падіння цін на нафту - інфографіка від Deutsche Bank
На ній показано, що Саудівська Аравія, Нігерія та Венесуела найбільш постраждали від різкого падіння ціни на нафту, натомість Індія, Китай та США дещо виграли від цього, маючи статус чистих імпортерів.
Але не всі країни однаково відчувають негативні наслідки падіння ціни на нафту.
Нижче представлено висновки, зроблені аналітиками Deutsche Bank:
Проте у цьому аспекті існують істотні відмінності між різними країнами, що частково обумовлюються різною собівартістю видобутку.
У той час, як Нігерії для забезпечення беззбитковості у 2016 році потрібна ціна у 85 доларів США за барель, Кувейту достатньо 47 доларів США за барель. Якщо ці країни використовуватимуть державні авуари для покриття дефіциту своїх бюджетів у часи низьких цін на нафту, гіпотетично Кувейт буде здатен покривати такий дефіцит протягом наступних 122 років, у той час, як резервів Нігерії вистачить лише на 0,1 року.
Ben Moshinsky, Business insider
Переклад здійснено за підтримки бюро перекладів “Антей”
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас