Суд в США остаточно затвердив рекордний штраф British Petroleum за аварію в Мексиканській затоці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд в США остаточно затвердив рекордний штраф British Petroleum за аварію в Мексиканській затоці

Фондовий ринок
684
Суд в Новому Орлеані в понеділок увечері остаточно затвердив угоду між владою США і британською нафтовою компанією British Petroleum, згідно з якою концерн виплатить $ 20,8 млрд як компенсацію збитку за розлив нафти в Мексиканській затоці в 2010 році.
У міністерстві юстиції США відзначили, що це найбільші виплати, пов’язані з боротьбою із забрудненням навколишнього середовища в американській історії, а також рекордна компенсація, виплачена однією організацією. Мін’юст висловив задоволення рішенням суду.
Штраф BP врегулює цивільні позови з боку федерального уряду США ($ 5,5 млрд), п’яти штатів і різних місцевих органів влади у зв’язку з аварією 2010 року на платформі Deepwater Horizon в Мексиканській затоці. Компанія зобов’язана виплатити всю суму протягом 16 років.
Рішення новоорлеанського суду не стало сюрпризом для ринків: про суму врегулювання було відомо вже давно, через неї BP зафіксувала рекордний збиток в $ 6,5 млрд за підсумками 2015 року та оголосила в лютому про скорочення 7 тис. робочих місць. У зв’язку з цим ADR компанії практично не відреагували на новини.
Аварія на буровій платформі Deepwater Horizon на свердловині Macondo, що розташовувалася в морі в 210 кілометрах на південний схід від Нового Орлеана, сталася 20 квітня 2010 року. Вона привела до загибелі 11 осіб і одного з наймасштабніших в історії галузі розливів нафти. В результаті пожежі платформа затонула, а зі свердловини протягом 85 днів в океан витікала нафта. У води затоки потрапило 473 млн літрів нафти.
В цілому BP оцінювала свої витрати в зв’язку з аварією більш ніж в $ 53 млрд.
За матеріалами:
the guardian
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас