Долар слабо дорожчає до євро у вівторок, ієна виросла до максимуму за три тижні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар слабо дорожчає до євро у вівторок, ієна виросла до максимуму за три тижні

Валюта
262
Курс долара до євро слабо піднімається у вівторок, тоді як японська нацвалюта в парі з доларом зросла до максимуму за три тижні.
Євро на 9:05 за Києвом 5 квітня коштував $ 1,1382 в порівнянні з $ 1,1391 на закриття попередньої сесії в Нью-Йорку.
На думку експертів Bayerische Landesbank, в першому кварталі точніше інших давали прогнози на курс євро, в найближчі три місяці основним фактором, що впливає на курс європейської валюти, стане потенційний вихід Великобританії зі складу Євросоюзу (Brexit).
“Brexit є ризиком не тільки для фунта, а й для євро, – йдеться в звіті банку. – Підсумки референдуму передбачити дуже складно. Більшість європейців сподіваються, що британці залишаться в ЄС, але у нас проблеми з мігрантами, терористичні атаки – багато причин можуть змусити Великобританію покинути Євросоюз “.
Тим часом курс долара відносно японської нацвалюти опустився до зазначеного часу до мінімальних з 17 березня 110,77 ієни з 111,34 ієни за підсумками минулої сесії.
Євро подешевшав до цього часу до 126,10 ієни з 126,82 ієни в понеділок.
“Ієна дуже точно відображає апетит інвесторів до ризику, – говорить аналітик Bank of New Zealand Джейсон Вонг. – А в Банку Японії погано виходить знизити курс нацвалюти”.
Як зазначив у вівторок глава Банку Японії Харухико Курода, ЦБ зробить швидкі і рішучі дії з розширення стимулюючих заходів грошово-кредитної політики в разі потреби.
У числі інших заходів японський центробанк готовий знизити процентну ставку по депозитах з поточних мінус 0,1% або збільшити обсяги викупу активів, або поєднувати ці два напрямки.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас