"Укрлендфармінг" домовився про реструктуризацію на 10 років більше $200 млн кредиту Deutsche Bank і Сбербанка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрлендфармінг" домовився про реструктуризацію на 10 років більше $200 млн кредиту Deutsche Bank і Сбербанка

Кредит&Депозит
316
Найбільший в Євразії за обсягом земельного банку агрохолдинг “Укрлендфармінг” (Ukrlandfarming) домовився про реструктуризацію на 10 років залишку заборгованості за синдикованим кредитом Deutsche Bank і Сбербанка на суму понад $ 200 млн, повідомляється в релізі холдингу з посиланням на главу ради директорів і власника 95% акцій Олега Бахматюка
Згідно з ним, домовленість також включає пільгову відсоткову ставку в розмірі 2,5% річних до червня 2018 і відстрочку виплати тіла кредиту.
О.Бахматюк зазначив, що ця домовленість була досягнута “Укрлендфармінг” в складних умовах економічної невизначеності, коли девальвація гривні, втрата активів на окупованих територіях Криму і Донбасу, а також закриття ринків Сирії та Іраку через військові дії істотно погіршили фінансові та виробничі показники бізнесу холдингу.
“Однак нам вдалося переконати кредиторів, що навіть в цих умовах, і з огляду на позитивні очікування подальшого розвитку аграрного сектора в світі, нам вдасться виконати всі взяті на себе зобов’язання в повному обсязі”, – підкреслив О.Бахматюк.
За його словами, компанія досягла повного взаєморозуміння з кредиторами і представила консервативний план фінансового оздоровлення і відновлення темпів стійкого зростання.
“У нинішніх умовах для нас головним є збереження наявних виробничих можливостей, робочих місць і кадрового потенціалу. Фактори, які привели до необхідності реструктуризації кредитів, є часовою змінною. І це розуміємо і ми, і наші партнери”, – сказав О.Бахматюк.
Кредит $ 600 млн був залучений в 2011 році терміном на п’ять років під ставку Libor + 9 (10)% і були спрямовані на розширення елеваторних потужностей, закупівлю техніки, розширення земельного банку і на той момент став найбільшою позикою, залученою українською приватною компанією від іноземних кредиторів .
“Укрлендфармінг” за підсумками дев’яти місяців 2015 року одержав $ 164,5 млн чистого збитку проти чистого прибутку в $ 17,6 млн за аналогічний період 2014 року. Виручка холдингу знизилася до $ 716,13 млн, операційний прибуток – до $ 66,21 млн, валовий – до $ 273,34 млн.
У структуру холдингу входять 15 сучасних елеваторів, 216 горизонтальних зерносховищ, п’ять насіннєвих заводів, 19 птахофабрик, 10 ферм з вирощування курей-несучок, три репродуктора, три селекційних господарства, шість комбікормових заводів, завод з виробництва яєчних продуктів “Імперово Фудз”, три склади тривалого зберігання яєць, шість цукрових заводів, 19 м’ясокомбінатів і два заводи з виробництва шкіри.
Земельний банк “Укрлендфармінга” становить 654 тис.га.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас