Трейдери скоротили ставки на зростання долара до мінімуму за два роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Трейдери скоротили ставки на зростання долара до мінімуму за два роки

Валюта
663
Хедж-фонди та інші інвестори з високою часткою залученого капіталу скоротили “бичачі” “позиції по долару (тобто ставки на зростання курсу американської нацвалюти) до мінімальної величини з травня 2014 року, за даними Комісії з термінової ф’ючерсної торгівлі сировинними товарами (CFTC) США .
Як пише The Wall Street Journal, індекс ICE Spot, що відслідковує курс долара до шести основних світових валют, в січні-березні опустився на 4,2%, зафіксувавши рекордне квартальне падіння з 2010 року.
Подальше зниження курсу американської валюти призведе до продовження відновлення ринку акцій, сировини і ризикових облігацій, яке вже перевершило очікування багатьох експертів.
Слабкість долара пояснюється пом’якшенням позиції керівництва Федеральної резервної системи (ФРС) США, тепер очікує лише поступового підвищення ключової ставки в країні з огляду на збільшених глобальних ризиків.
“Слабкий долар і м’який Федрезерв гарні для країн, що розвиваються, для сировини і для ризикованих активів”, – говорить аналітик Sunrise Capital Partners Крістофер Стентон.
В ході торгів в понеділок долар коливається біля позначки $ 1,1372 за євро.
За матеріалами:
The Wall Street Journal
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас