Електронні книги перестали бути центром уваги компанії E Ink — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Електронні книги перестали бути центром уваги компанії E Ink

Фондовий ринок
616
В кінці минулого тижня керівництво компанії E Ink провело зустріч з інвесторами і розповіло про підсумки 2015 року та про плани на майбутнє.
В принципі, з останніх новин про актуальну продукції E Ink вже можна зробити висновок, що компанія збирається займатися далі. На жаль для любителів комфортного читання, електронні книги або читалки (букридери) перестали бути центром уваги цього виробника електрофоретичних дисплеїв. На те є об’єктивні причини, але, погодьтеся, від цього легше не стає.
У ринкових умовах, що компанія E Ink буде орієнтуватися на виробництво електронних ярликів з дисплеями, на допоміжні дисплеї для смартфонів (для чохлів), на «розумні» пристрої, що носяться, на вуличні дисплеї та інформаційні панелі. Паралельно компанія має намір спільно з давнім партнером – з тайванською компанією Netronix – просуватися на ринок електронної літератури (текстів) для освіти. Компанія Netronix в цьому плані цікава не тільки співпрацею в минулому з компанією PocketBook, але також виходом в 2010 році на ринок книг в цифровому вигляді. Ще двома партнерами E Ink стали китайські компанії Holitech Technology і Wuxi Wei Feng Technology, а ринок Китаю не може не привертати своїм величезним потенціалом.
Що стосується фінансової ситуації в E Ink, то вона не така погана, як може здатися. За 2015 календарний рік компанія виручила $ 413 млн при валового прибутку 31,18%. Чисті операційні збитки компанії за рік склали $ 13,94 млн, а чистий прибуток – $ 16,73 млн. Показники четвертого кварталу 2015 року мають краще співвідношення втрат до доходів. За четвертий квартал компанія виручила приблизно $ 85 млн. Валовий прибуток компанії дорівнював 35,81%. Виробничі збитки склали $ 5,83 млн, а чистий квартальний прибуток – $ 23,78 млн.
Виробничі збитки у компанії E Ink утворилися через необхідність закрити завод з випуску рідкокристалічних панелей в Південній Кореї – підрозділ Hydis. У зв’язку із закриттям провадження компанія списала $ 57,79 млн. При цьому, що цікаво, продаж ліцензій на випуск LCD-дисплеїв за технологією FFS (fringe field switching) принесла E Ink майже $ 100 млн. Жарт в тому, що технологія LCD FFS потрапила в руки E Ink після придбання компанії Hydis. Ось така подяка. Як то кажуть, нічого особистого – це бізнес. Продаж будинків і устаткування Hydis намічені на поточний рік, що принесе E Ink ще трохи (або багато) грошей.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас