Бюджет України не був виконаний ні в лютому, ні в березні, - Пинзеник — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бюджет України не був виконаний ні в лютому, ні в березні, - Пинзеник

Казна та Політика
1258
У лютому і березні 2016 року динаміка надходжень до Державного бюджету України суттєво погіршилася.
Про це на своїй сторінці в Facebook написав екс-міністр фінансів України, народний депутат України (БПП) Віктор Пинзеник.
“За січень-березень в загальний фонд Державного бюджету надійшло 121,4 млрд гривень. Це на 13% перевищує значення показника відповідного періоду минулого року (107,4 млрд гривень). Така динаміка знаходиться в межах передбаченого Законом” Про бюджет “зростання – 11 , 7%. Однак таке відповідність вийшло за рахунок січня. У лютому і березні динаміка надходжень суттєво погіршилася “, – підкреслив він.
За словами екс-міністра, ні в лютому, ні в березні виконання бюджету не відповідало затвердженій законом динаміці (3,7% в лютому, 8,2% – в березні).
“Заради об’єктивності слід зазначити, що в першому кварталі поточного року не здійснював відрахувань до бюджету Національний банк (за законом, за 2016 рік він повинен перерахувати в казну 38 млрд гривень). Це занижує показник надходжень, але не змінює, на жаль, загальної тенденції до істотного погіршення бюджетних надходжень “, – зазначив Віктор Пинзеник.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас