Банкіри розповіли, що чекати від міжбанку на поточному тижні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкіри розповіли, що чекати від міжбанку на поточному тижні

Валюта
3223
Банкіри допускають, що цього тижня міжбанк продовжить рухатися в рамках 26,0-26,30 грн/$. Хоча не виключаються і сюрпризи.
“Ринок трохи звик до цього коридору. А ще до того, що як тільки починає превалювати пропозиція на торгах, з’являється Нацбанк і приймається викуповувати надлишок долара. І вже три рази виставлявся курс відсікання в 26,10 грн/$, так що є ціновий орієнтир для його викупу. Тому, швидше за все, при великій валютній пропозиції, НБУ буде викуповувати і це не повинно дозволити просідання курсу нижче позначки 26 грн/$. Хоча і сюрпризи зі зниженням, скажімо, 25,90 грн/$ також повністю виключати не можна”, – розповів начальник управління дилінгових операцій Райффайзен банку Аваль Юрій Гриненко.
Схожу оцінку ситуації видав і начальник казначейства VTB Bank (Україна) Станіслав Верхградський. “У понеділок очікуємо відкриття торгів в діапазоні 26,0-26,15 грн/$. Майбутній тиждень котирування можуть провести в діапазоні 25,90-26,50 грн/$”, – зазначив він, додавши, що на готівковому ринку долар може втратити 10-20 копійок.
Говорячи про фактори, що впливають на валютний ринок, банкіри приділяють увагу процесам формування уряду, і більше говорять про економіку. Експерти вважають, що по-справжньому переполошити міжбанк може тільки Міжнародний валютний фонд.
“Бурхлива реакція ринку може бути тільки в разі прийняття МВФ остаточного рішення про перерахування наступного траншу за програмою розширеного фінансування. Виділення гарантій від США в розмірі $ 1 млрд також залежить від позитивного рішення МВФ. Поки такого рішення немає, бурхливої реакції ринку на політичні події не буде”, – заявив аналітик UniCredit Bank Андрій Приходько.
Фінансисти вважають, що бізнес буде більше турбувати формування не уряду, а коаліції у Верховній Раді.
“Основним курсоутворюючим фактором наступного тижня залишиться активність експортерів і участь Нацбанку в формуванні валютного попиту і пропозиції на міжбанку. Позитивне вирішення урядової кризи, на наш погляд, позитивний вплив на курс гривні вже навряд чи надасть, а ось провал в коаліційних переговорах негативно позначиться на очікуваннях бізнесу”, – підкреслив Верхградський.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас