Яценюк розповів, як привести Україну до процвітання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк розповів, як привести Україну до процвітання

Казна та Політика
1166
У своєму щотижневому зверненні прем’єр-міністр Арсеній Яценюк детально розповів українцям про основні напрямки, на яких потрібно зосередитися владі, щоб привести країну до процвітання. “Не буду говорити про політичні процеси і так звану “прем’єріаду”, яка перетворилася в “мильну оперу”. Буду говорити тільки про те, що необхідно для нашої країни, – про нашу державу і її майбутнє, – заявив Арсеній Яценюк. – Наша мета – членство в Європейському союзі, членство в НАТО, добробут українських громадян, здорова й освічена нація”.
Так, план глави уряду складається з роботи за сімома основними напрямками, серед яких – забезпечення безпеки наших громадян, набуття Україною повної незалежності, відновлення економіки, налагодження політичних процесів і проведення реформ. “Мене не хвилює, що думають про цей план мої політичні опоненти. Ми заклали основу для реалізації цього плану. Я роблю тільки те, у що вірю”, – ще раз підкреслив Арсеній Яценюк.
Місце країни: в Європі
Першим пунктом плану з розвитку країни прем’єр назвав визначення геополітичного місця України. “Наше місце – в ЄС. Ми підписали Угоду про політичну асоціацію і ЗВТ з Євросоюзом, ми її почали виконувати, і будемо виконувати і далі, – каже Яценюк. – Безвізовий режим для громадян України буде надано: уряд зробив все, щоб ЄС прийняв остаточне Рішення”.
Політика: Баланс і прозорість
На думку глави уряду, політична система нашої держави вимагає повної і радикальної реформи. “Нова українська Конституція, яка повинна збалансувати відносини в трикутнику” президент – уряд – ВР “, повинна бути широко обговорена і прийнята парламентом. Нова політична система передбачає баланс влади, відповідальність кожної гілки влади і право народу реально управляти своєю країною, – підкреслив Яценюк. – Крім того, політичні партії – це не клуби за особистими інтересами в формі закритих акціонерних товариств, а ідеологічно спрямовані політичні рухи, які несуть відповідальність за кожного делегованого до складу Кабміну або в органи місцевого самоврядування”. Прем’єр зазначив, що фінансування політичних партій має відбуватися виключно на прозорій основі, і для цього потрібна нова система.
Економіка: Податки і приватизація
Важливим аспектом розвитку України, за словами Яценюка, є економічна складова. І в першу чергу це – беззаперечне виконання програми реформ, яку уряд узгодив з МВФ. У план прем’єра входить робота за кількома напрямками: “Повна і прозора приватизація об’єктів державної власності, за винятком стратегічних компаній. Призначення нових, незалежних і ефективних керівників в усі державні компанії і позбавити впливу будь-яких політичних сил на відповідні компанії і їх активи, – пояснює Яценюк . – Реформування Держфіскальної служби, спрощення адміністрування сплати податків. І обов’язок кожного, від великої компанії до звичайного громадянина країни – платити податки. А обов’язок держави – звітувати перед кожним громадянином, куди і на що йдуть сплачені податки”.
Контроль: Суди і витрати
Прем’єр нагадав: Україні необхідно кардинально змінити судову систему. В першу чергу мова йде про прийняття змін до Конституції – одночасно з прийняттям нового закону про статус суддів і судоустрій, що передбачає “Звільнення всіх корумпованих суддів і обрання нових і професійних, які будуть захищати честь, права і свободи громадян”. “Потрібна реальна, а не показова боротьба з корупцією через ефективну роботу всіх новостворених антикорупційних органів. Зменшення бюрократичного апарату, підвищення зарплат для держслужбовців, звітність всіх чиновників про свої доходи, витрати і контроль за цим”, – упевнений Яценюк.
Влада: Передати на місця
Прем’єр наголосив на необхідності продовження децентралізації: “Важлива передача фінресурсів на місця, разом з відповідальністю органів місцевої влади перед своїми громадянами”.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас