Панама пообіцяла співпрацювати з судами щодо офшорів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Панама пообіцяла співпрацювати з судами щодо офшорів

Світ
339
Влада Панами готова до співпраці з судами у справах, які можуть бути порушені після публікації міжнародного журналістського розслідування про угоди, що проводилися через панамські офшорні компанії.
Про це повідомляє Associated Press.
За словами президента Панами Хуана Карлоса Варела, викриття не стануть приводом для того, щоб уряд країни відмовився від політики “нульової терпимості” до будь-якої незаконної діяльності у фінансовій індустрії Панами.
Як відомо, міжнародні журналісти-розслідувачі і цілий ряд великих ЗМІ одночасно опублікували великі матеріали про знаменитих власників великих офшорів, серед яких багато впливових людей.
Ці документи потрапили в розпорядження німецької газети Süddeutsche Zeitung, яка надала їх в розпорядження своїх колег з Міжнародного консорціуму журналістських розслідувань (ICIJ – International Consortium of Investigative Journalists) та Центру з дослідження корупції та організованої злочинності (OCCRP – Organized Crime and Corruption Reporting Project).
На OCCRP опубліковані матеріали, крім інших, щодо українців – президента Петра Порошенка, мера Одеси Геннадія Труханова, екс-прем’єра Павла Лазаренка і власника газети Kyiv Post Мохаммада Захура – британського бізнесмена, який живе і веде бізнес в Україні, і багатьох інших.
За матеріалами:
Associated Press
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас