США виділили $335 млн Україні на фінансування сектора безпеки і оборони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США виділили $335 млн Україні на фінансування сектора безпеки і оборони

Казна та Політика
134
Президент України Петро Порошенко повідомив, що США незабаром виділять $ 335 млн Україні на фінансування сектора безпеки і оборони.
“Позиція перша – це $ 335 млн, які без будь-яких умов нарешті Україна отримає у вигляді фінансування сектора оборони і безпеки. Ми дуже довго чекали цих коштів, ми вперше взяли участь у розподілі цих коштів, визначивши ті пріоритети, на які нам в першу чергу ці кошти потрібні “, – повідомив він в інтерв’ю українським телеканалам за підсумками візиту в США, показаному в неділю ввечері.
Президент нагадав, що зустрічався в ході візиту з президентом США Бараком Обамою і віце-президентом Джо Байденом. В ході цих зустрічей і були досягнуті певні домовленості.
П.Порошенко додав, що виділені США кошти будуть спрямовані на закупівлю новітнього озброєння і устаткування, проведення необхідних тренінгів та навчань для військовослужбовців.
“Пройшла зустріч з представниками великих компаній ВПК США і досягнуті домовленості аж до спільного виробництва тих чи інших засобів на території України разом з” Укроборонпромом “(українська державна корпорація – ред.). Фактично це був прорив”, – підкреслив глава держави.
П.Порошенко також нагадав про чітку позицію США з приводу підписання угоди про надання кредитних гарантій Україні на суму $ 1 млрд, що залежить від питання формування нової парламентської коаліції, обрання Верховною Радою нового уряду, а також з активізацією і продовженням реформування країни.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас