Нафта дешевшає через сумніви щодо успіху зустрічі в Досі, Brent торгується біля $ 38,30 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дешевшає через сумніви щодо успіху зустрічі в Досі, Brent торгується біля $ 38,30

Енергетика
226
Ціни на нафту, знизилися в п’ятницю на 4%, продовжують рух вниз через зростаючі сумніви учасників ринку в готовності нафтовидобувних країн домовитися про заморожування видобутку.
У п’ятницю Саудівська Аравія заявила, що піде на заморозку видобутку лише в тому випадку, якщо інші великі виробники, включаючи Іран, приєднаються до цього рішення.
Вартість червневих ф’ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 8:00 за Києвом впала на 1% – до $ 38,27 за барель.
Ціна ф’ючерсу на нафту WTI на травень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) знизилася на 1,2% – до $ 36,34 за барель.
“Якщо всі країни погодяться заморозити видобуток, ми готові. Але якщо хтось вирішить нарощувати виробництво, ми також не втратимо можливостей, які нам буде досить, – заявив принц Саудівської Аравії Мохаммед бін Салман. – Якщо всі країни, включаючи Іран, Росію, країни ОПЕК та інших великих виробників, вирішать заморозити видобуток, ми будемо серед них “.
Замороження видобутку нафти буде обговорюватися на зустрічі виробників в Досі 17 квітня. Дванадцять держав-виробників нафти підтвердили участь у зустрічі, з членів ОПЕК не буде представлена лише Лівія.
Раніше Росія, Саудівська Аравія, Венесуела і Катар домовилися про те, що видобуток нафти може бути заморожено, якщо інші члени ОПЕК приєднаються до цієї ініціативи.
Іран неодноразово говорив, що збирається збільшувати видобуток нафти до рівня, який був до введення санкцій.
На цьому тлі багато учасників ринку вважають, що ринок нафти виріс в останні тижні невиправдано сильно і тепер може настати період його корекції.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас