Порошенко: В перший парламентський тиждень країна повинна мати нового прем'єра — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко: В перший парламентський тиждень країна повинна мати нового прем'єра

Казна та Політика
660
Президент України Петро Порошенко очікує на найближчому тижні роботи Верховної Ради формування нової парламентської коаліції і затвердження нового складу Кабінету міністрів.
“У перший парламентський тиждень країна повинна мати нового прем’єра, нову коаліцію, нову програму дій уряду, яка гарантує певну стабільність роботи коаліції і уряду. І хочу підкреслити, що Конституція дає мені 30 днів для того, щоб відреагувати на відсутність парламентської коаліції. Підкреслюю, що парламент не має цих 30 днів, я не збираюся йому їх давати. І в перший день я чекаю, що це рішення буде прийнято “, – сказав він в інтерв’ю українським телеканалам, показаному в неділю ввечері.
За словами президента, програма нового уряду повинна включати ряд ключових позицій – програму реформ, програму співпраці з Міжнародним валютним фондом, імплементації Угоди про асоціацію з ЄС, в тому числі зони вільної торгівлі, а також кроки на шляху до безвізового режиму з Євросоюзом і з боротьби з корупцією в Україні.
“Ще одна важлива позиція, яку я б хотів підкреслити, це реалізація Мінських домовленостей, які теж повинні стати складовою узгоджених кроків і дій парламентської коаліції”, – сказав П.Порошенко.
Початок найближчому пленарному тижні Верховної Ради України заплановано на вівторок, 12 квітня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас