Лагард прокоментувала витік бесіди про грецькі борги, опубліковані Wikileaks — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лагард прокоментувала витік бесіди про грецькі борги, опубліковані Wikileaks

Світ
816
Нова домовленість по грецькому боргу буде досягнута ще не скоро, йдеться в листі директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард прем’єр-міністрові Греції Алексісу Ціпрасу.
“З моєї точки зору, на нинішньому етапі переговорів ми все ще досить далекі від ясної програми, яку я могла б преставити виконавчій раді [МВФ]”, – йдеться в опублікованому на сайті фонду листі Лагард.
Лист глави МВФ також стосується опублікованому на сайті Wikileaks витоку запису розмови, імовірно між високопоставленими менеджерами фонду, в якому обговорюються боргові проблеми Греції.
Із запису випливає, що співрозмовники обговорювали способи тиску на Грецію, Німеччину і Євросоюз з тим, щоб ті швидше дійти згоди.
Як випливає з наведених даних, один з учасників розмови навіть не виключає, що може знадобитися якась кризова ситуація, можливо дефолт, щоб підштовхнути сторони до швидкого ухвалення рішення.
У своєму листі Лагард категорично заперечує, що МВФ хоче спробувати натиснути на Грецію, щоб прискорити реформи в країні.
“Я не раз говорила, що ми можемо підтримати тільки засновану на реалістичних припущеннях програму, яка б успішно повернула Грецію на шлях зростання, поступово відновлюючи її кредитоспроможність”, – пише глава МВФ.
МВФ веде переговори на основі довіри, ми не вдаємося до погроз і не спілкуємося через витоки”, – йдеться в листі.
Наступний етап переговорів Греції і трійки кредиторів, серед яких Німеччина, ЄС і МВФ, повинен пройти наступного тижня.
У минулому році Греція погодилася на здійснення масштабної програми реформ в обмін на багатомільярдну фінансову допомогу від МВФ і ЄС, щоб уникнути банкрутства і залишитися в єврозоні.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас