Україна хоче збільшити експорт продукції машинобудування в Іран, Туреччину і Середню Азію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна хоче збільшити експорт продукції машинобудування в Іран, Туреччину і Середню Азію

Казна та Політика
212
Україна планує нарощувати обсяги експорту продукції вітчизняного машинобудування, в першу чергу енергетичного машинобудування, в країни Середньої Азії, Іран і Туреччину, повідомив віце-прем’єр-міністр України Геннадій Зубко.
“Кабмін відпрацював в минулому році і в цьому році спільні комісії, які стосуються збільшення експорту нашого машинобудування, особливо енергетичного машинобудування, в Іран, країни Середньої Азії – Казахстан, Туркменістан, Азербайджан і Туреччину, щоб мати можливість освоювати нові ринки збуту і відновлювати старі”, – сказав Зубко.
Він підкреслив, що в цьому контексті особливо перспективним для України виглядає ринок Ірану, який протягом останнього десятиліття залишався закритим у зв’язку з накладеними на цю країну міжнародними санкціями. Сьогодні, коли міжнародні санкції зняті, Україна розраховує відновити свої позиції на іранському ринку.
“Як ви знаєте, 8 березня урядова комісія провела засідання комісії (міжурядової двосторонньої комісії з торговельно-економічного співробітництва – ред.) в Ірані, ми відновлюємо співпрацю, – сказав Зубко. – У складі нашої делегації були співробітники держпідприємств, які вже працювали в Ірані і мали контракти і сьогодні мають документацію для модернізації енергетичних потужностей Ірану. Зараз важливо скасувати рішення про санкції (прийняте українською владою на початку 2000-х років слідом за світовою спільнотою – ред.), є політичне рішення з цього питання, але тепер важливо ще й політичне рішення Радбезу ООН щодо Ірану. Важливо, щоб наші машинобудівники (які почнуть роботу в Ірані – ред.) були захищені. Це питання опрацьовується”.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас