За умови належного фінансування Кличко має намір запустити другу нитку київського колектора вже у 2017 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За умови належного фінансування Кличко має намір запустити другу нитку київського колектора вже у 2017 році

Казна та Політика
1372
Мер столиці зазначив, що місто знайшло кошти для ліквідації аварії і відновлення робіт з будівництва другої нитки колектора.
“Столична влада виділила 45 мільйонів і 155 мільйонів гривень ми отримали після своїх звернень, з державного фонду регіонального розвитку на будівельні роботи в 2015 році. Я вдячний голові Мінрегіону Геннадію Зубку і всьому міністерству за сприяння у виділенні коштів для будівництва колектора”, – підкреслив міський голова.
Кличко зазначив, що, за словами фахівців, за два роки було зроблено більше, ніж за попередні 22 роки, коли, власне, почалося будівництво другої нитки колектора.
“Я вдячний колективу, який зробив все для того, щоб запобігти екологічній катастрофі. Сьогодні спільними зусиллями ми робимо все, щоб побудувати і запустити другу нитку головного міського колектора. За умови належного фінансування вже в першому півріччі 2017 року завершиться будівництво об’єкта, і він буде запущений в роботу”, – зазначив Віталій Кличко.
Кличко додав, що для завершення будівництва другої нитки колектора потрібно ще 540 мільйонів гривень.
“У цьому році з міського бюджету буде виділено 130 мільйонів гривень на роботи в 2016-му році. Ще 162 мільйони – кошти державного бюджету. Також мають бути виділені гроші і в наступному році”, – зазначив Віталій Кличко.
На сьогодні завершено прокладання майже 10 км підземного тунелю другої нитки головного міського колектора, виконується внутрішнє облицювання колектора і будівництво вузлів для з’єднання з комунікаціями районного значення. Колектор, який будується, є дублером Головного міського каналізаційного колектора та передбачає повне переключення роботи з аварійного.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас