Мінінфраструктури за рік заощадило на тендерах понад 100 млн грн завдяки платформі ProZorro — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінінфраструктури за рік заощадило на тендерах понад 100 млн грн завдяки платформі ProZorro

Казна та Політика
232
Міністерство інфраструктури України за рік співпраці з системою електронних закупівель ProZorro (березень 2015 – березень 2016) організувало і провело 7,98 тис. тендерів на суму близько 1,576 млрд грн, що дозволило заощадити понад 102 млн грн.
Як повідомила прес-служба міністерства, на думку його аналітиків, при роботі з державними замовниками важливо: детально аналізувати документаційну базу контрагента і оголошеного тендера; звертати особливу увагу на юридичні аспекти співробітництва; об’єднуватися заради зростання ринку і підвищення його якості; пам’ятати про союзників в особі АМКУ, НАБУ і нових керівників підприємств, які були обрані на відкритих конкурсах.
Міністерство також нагадує, що з 1 квітня 2016 вводиться в дію закон “Про публічні закупівлі”, метою якого є забезпечення ефективного і прозорого здійснення закупівель, створення конкурентного середовища у сфері публічних закупівель, запобігання проявам корупції у цій сфері, розвиток добросовісної конкуренції.
ProZorro – група електронних торгових майданчиків, об’єднаних в єдину систему із загальним пулом постачальників. Це пілотний проект реформи державних закупівель, який входить в стратегію 2020. Над концепцією системи електронних державних закупівель працювали громадські активісти, представники міжнародної організації Transparency International, приватного бізнесу і державної влади.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас