NASA побудує пристрій для пошуку нових світів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

NASA побудує пристрій для пошуку нових світів

Технології&Авто
571
NASA і Національний науковий фонд США (NSF) завершили формування команди фахівців, які займуться створенням пристрою, призначеного для пошуку планет за межами Сонячної системи. Про це повідомляє Phys.org.
Наступні 3 роки команда під керівництвом професора Суврата Махадевана з Університету штату Пенсільванія буде працювати над створенням пристрою. У 2019, його встановлять на 3,5-метровий телескоп WIYN. Він буде розташовуватися в національній обсерваторії Кітт-Пік в Арізоні. Його створення обійдеться в $ 10 млн.
Пристрій носить ім’я NEID. Це скорочена назва від повного NN-EXPLORE Exoplanet Investigations with Doppler Spectroscopy. У перекладі з мови народу Папаго NEID означає “відкривати”.
За словами Джейсона Райта з Університету Пенсільванії, що входить до складу науково-консультативної групи проекту, NEID використовуватимуть для пошуку планет земного типу. Коли роботу над NEID завершать, доступ до нього отримають астрономи з усього світу.
Партнерство NASA і NSF, в рамках якого реалізується проект, укладений в минулому році. Його метою є забезпечення наукової спільноти інструментами, які посприяють розвитку екзопланетології.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас