Симоненко закликала антикорупціонерів поважати "честь і гідність" суддів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Симоненко закликала антикорупціонерів поважати "честь і гідність" суддів

Кримінал
497
Заклики Національного антикорупційного бюро України до зняття недоторканності з суддів є безвідповідальними і порушують міжнародні стандарти.
Про це під час брифінгу заявила голова Ради суддів України Валентина Симоненко.
«Затримання окремих суддів під час корупційних дій, це не означає, що вся судова гілка є така, як заявлено в заяві НАБУ на сайті, і що наслідком має бути скасування недоторканності суддів. Заклики до повного скасування недоторканності суддів порушують міжнародні стандарти і суперечать висновку Венеціанської комісії », – сказала вона.
Симоненко додала, що скасування недоторканності суддів є порушенням незалежності судової гілки влади, а тому подібні заклики є безвідповідальними.
Голова Ради суддів також зазначила, що всі оперативно-розшукові дії повинні відбуватися з повагою до честі і гідності судді і працівників суду.
«На жаль, слідчі дії, які відбуваються в судах, проходять зухвало і з порушенням прав працівників і відвідувачів суду», – резюмувала вона.
Нагадаємо, голова Ради суддів України Валентина Симоненко заявила, що спроба затримання працівниками НАБУ і Нацполіції судді Малиновського райсуду Одеси ледь не закінчилася самогубством підозрюваного у хабарництві судді.
Детективи Національного антикорупційного бюро України спільно з співробітниками Національної поліції викрили у вівторок одного з суддів Малиновського райсуду Одеси в одержанні неправомірної вигоди в сумі 500 тисяч гривень. При затриманні суддя вчинив опір, застосувавши вогнепальну зброю.
Зараз суддя Малиновського районного суду Одеси Олексій Буран, який був затриманий вчора під час отримання хабара, перебуває в 11-й лікарні міста з порізаними венами і знаходиться під охороною правоохоронців.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас