Гройсман пропонує ввести тимчасову практику призначення на пост глави Мінфіну виключно іноземців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман пропонує ввести тимчасову практику призначення на пост глави Мінфіну виключно іноземців

Казна та Політика
382
Спікер Верховної Ради України Володимир Гройсман зареєстрував в парламенті законопроект №4333 “Про внесення змін до деяких законів України щодо залучення до складу Уряду антикризових менеджерів у сфері фінансів”. Про це свідчить інформація на сайті ВРУ.
Так, метою документу є забезпечення використання кращого міжнародного досвіду проведення реформ шляхом залучення до роботи на посаді міністра фінансів України іноземця з числа колишніх глав, членів урядів іноземних держав.
Отож, законопроектом пропонується внести зміни до законів України “Про Кабінет Міністрів України”, “Про державну таємницю”, “Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства” та “Про запобігання корупції” щодо запровадження тимчасово, на період до 1 травня 2017 року, призначення на посаду міністра фінансів України іноземця із числа колишніх глав, членів урядів іноземних держав.
Передбачається, що для зайняття цієї посади іноземець має володіти державною мовою або розуміти її в обсязі, достатньому для виконання службових обов’язків. Спеціальна перевірка стосовно нього при призначенні на посаду міністра не проводитиметься.
Документом пропонується встановити, що зазначений іноземець може перебувати на посаді голови Мінфіну строком до одного року. Якщо протягом одного року він не набуде громадянства України, то підлягатиме звільненню з посади міністра. У разі ж набуття іноземцем протягом одного року з дня призначення на посаду міністра громадянства України він продовжуватиме здійснювати повноваження міністра до припинення його повноважень у встановленому законом порядку.
Крім того, проектом закону також вирішуються питання щодо підстав перебування такого іноземця в Україні та забезпечення доступу до державної таємниці для виконання ним обов’язків за посадою.
Нагадаємо, кандидат в прем’єр-міністри, спікер Верховної Ради Володимир Гройсман бачить колишнього заступника прем’єр-міністра Словаччини Івана Міклоша на посаді першого віце-прем’єра – міністра фінансів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас