У НАБУ взялися за рюкзаки сина Авакова — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У НАБУ взялися за рюкзаки сина Авакова

Кримінал
1250
Національне антикорупційне бюро в рамках досудового розслідування отримає доступ до банківських рахунків компанії-постачальника тактичних рюкзаків для МВС “Дніпровенд”, яку пов’язують із сином міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.
Про це йдеться в постанові Солом’янського районного суду міста Києва від 23 березня 2016 року.
Досудовим розслідуванням встановлено, що посадові особи МВС за попередньою змовою з суб’єктами господарської діяльності вчинили розтрату ввіреного їм майна під час закупівлі 6000 рюкзаків для потреб бійців в зоні АТО.
За результатами застосування переговорної процедури МВС України закупило рюкзаки в ТОВ “Дніпровенд”.
Як зазначається, у переможців відсутнє необхідне обладнання, кваліфіковані працівники, наявність документального підтвердженого досвіду виконання аналогічних договорів, а закупівля була здійснена за завищеними цінами.
“Вибір зазначених переможців відбувся при особистому втручанні колишнього заступника Міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря, причому в повному обсязі товар так і не був поставлений”, – йдеться в постанові.
У постанові сказано, що детектив НАБУ звернувся з клопотанням до суду, в якому просив дозволити тимчасовий доступ до документів і рахунків, які знаходяться у володінні ВАТ “Комерційний Банк” Преміум і куди було переведено на два рахунки 1,4 і 2,3 млн гривень.
Суд клопотання задовольнив.
Нагадаємо, в лютому з’явилося відео з прихованої камери, на якому син міністра внутрішніх справ Олександр Аваков, ймовірно, домовлявся з екс-заступником голови МВС Сергієм Чеботарем про постачання рюкзаків для підрозділів міністерства.
Раніше повідомлялося, що фірма-постачальник тактичних рюкзаків для МВС пов’язана з харків’янином Володимиром Литвином, який є другом сина міністра МВС Арсена Авакова.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас