ГПУ: "Янтарну справу" відносно правоохоронців буде передано одній з регіональних прокуратур — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ГПУ: "Янтарну справу" відносно правоохоронців буде передано одній з регіональних прокуратур

Кримінал
255
Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) і детективи Національного антикорупційного бюро (НАБУ) продовжують ознайомлюватися з рядом матеріалів кримінальних проваджень для визначення підслідності, щодо так званої “бурштинової справи” вони не висловили зацікавленості в продовженні досудового розслідування.
“Детективи НАБУ і прокурори САП в повному обсязі ознайомилися з матеріалами так званого “бурштинового” кримінального провадження, розслідуваної відносно співробітників одного з правоохоронних органів. За результатами ознайомлення ніяких пропозицій від керівництва САП і НАБУ про наміри здійснення подальшого досудового розслідування детективами НАБУ в зазначеному кримінальному провадженні в Генеральну прокуратуру України не надходило”, – повідомляє прес-служба Генпрокуратури в середу.
У зв’язку з цим в даний час вирішується питання про направлення цього кримінального провадження за підслідністю в одну з регіональних прокуратур для подальшого розслідування.
У Генпрокуратурі також зазначили, що після ознайомлення з матеріалами справ та з ініціативи керівництва САП подальше розслідування в трьох кримінальних проваджень були доручені детективам НАБУ. “Зокрема, в кримінальному провадженні за фактами заволодіння посадовими особами ДП “Схід ГЗК” державними коштами в особливо великих розмірах і подальшої їх легалізації (відмивання), а також інших кримінальних процесах. Зазначені кримінальні виробництва передані в НАБУ, детективами якого здійснюється досудове розслідування у них”, – йдеться в повідомленні.
Як повідомлялося, кримінальне провадження за підозрою одного зі співробітників Служби безпеки України в наданні неправомірної вигоди, пов’язаної з незаконним видобутком бурштину, не відноситься до підслідності детективів НАБУ, оскільки сума неправомірної вигоди “значно менше 500 розмірів мінімальної заробітної плати”, а підозрюваний не відноситься до військовослужбовців вищого офіцерського складу СБУ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас