"Шокін працював в Ботсаду, йому природа дуже близька", - заступник генпрокурора — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Шокін працював в Ботсаду, йому природа дуже близька", - заступник генпрокурора

Казна та Політика
1437
Майже через місяць після згоди президента Віктора Шокіна все ж відправили у вільне плавання. Вчора “За” це рішення проголосували 289 нардепів з 339, зареєстрованих в сесійній залі. Це не стало шоком для Шокіна – рішення він оцінив позитивно і зібрався зі спокійною душею піти на пенсію. Правда, “прощальний сюрприз” він залишив – за кілька годин до відставки глава ГПУ звільнив свого заступника Давида Сакварелідзе, з яким конфліктував останні півроку.
“Це помста Шокіна всім своїм кривдникам. Пішов, голосно грюкнувши дверима, як кажуть. В АП залишилися незадоволені тим, що конфлікт винесли на публіку і тепер на його місце, швидше за все, призначать нинішнього заступника Шокіна Юрія Столярчука – кандидатуру з нейтральною репутацією (був слідчим у справі Георгія Гонгадзе, в силових колах вважається соратником Шокіна. – Авт.). є шанси і у першого заступника Шокіна Юрія Севрука – на його рахунок є різні думки. Озвучували і третю кандидатуру – Наталії Севостьяновоъ, заступник голови Мін’юсту від НФ. її призначення можливо, якщо в обмін пожертвують Аваковим і Петренком”, – вважає політолог Володимир Фесенко. Є й інші кандидати – по всім зараз йдуть “торги”.
Шокін, нагадаємо, не дуже-то хотів повертатися в Генпрокуратуру, тому що вів безбідне життя на солідній прокурорській пенсії. У його оточенні кажуть, що з великим задоволенням він продовжить улюблене заняття – вирощування і селекцію декоративних і екзотичних пернатих – павичів, страусів, курей та іншої живності. “Сорок з гаком років тому Віктор Миколайович навчався в сільгоспакадемії, а потім працював у Ботсаду, йому природа дуже близька, – говорить один із заступників генпрокурора. – До того ж ще й завзятий рибалка і не проти закинути спінінг, якщо клює (коли клювання немає , сам процес йому не подобається) “
Що стосується звільнення Сакварелідзе, то в оточенні екс-генпрокурора до цього поставилися негативно. У центральному апараті вважають, що Шокін міг звільнити його раніше, разом з іншим опальним заступником Віталієм Касько (чию квартиру зараз заарештували нібито як незаконно отриману), або не чіпати взагалі. “Тому що звільнення Давида за пару годин до голосування в Раді розцінили як некрасиву дрібну помсту, – каже колишній підлеглий Шокіна. – Тепер шанси повернутися є і у Сакварелідзе, і у Касько – гнаних і переслідуваних завжди жаліли”.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас