Без фанатизму. 5 смартфонів, які можна купити замість Apple iPhone SE — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Без фанатизму. 5 смартфонів, які можна купити замість Apple iPhone SE

Технології&Авто
6859
Вартість нового “маленького” iPhone в Україні навряд чи порадує фанатів. Новинка стартує в травні з цінником, як мінімум, 14-15 тис. грн. За ці гроші у iPhone SE є багато цілком гідних конкурентів.
Безумовно, Apple влучила в “яблучко”, випустивши найпотужніший смартфон у компактному корпусі. З цієї точки зору, конкурувати з iPhone SE складно. Однак, багато експертів вважають, що новинка йде в розріз з основними трендами ринку і, власне, ідеологією Apple, яку компанія сповідувала багато років.
Apple довго опиралася тренду збільшення діагоналей, активно відстоюючи позицію, згідно з якою, пристрій має бути пристосований для управління однією рукою.
Потім, всупереч цій позиції наростила діагональ екрану (4,7-дюймовий iPhone 6) і навіть випустила власний фаблет (5,5-дюймовий iPhone 6 Plus).
Тепер компанія намагається догодити тим, хто, як і раніше, користується старими моделями з-за малої діагоналі. При цьому продуктова лінійка компанії розмивається.
При Джобсі айфон міг бути тільки один – найкращий. А торішня модель продавалася дешевше, для бідних.
Експерти допускають, що як нішевий продукт у деяких країнах iPhone SE може користуватися попитом. Але в цілому на ринку погоди не зробить.
Чимала вартість новинки, особливо на українському ринку, змушує задуматися про те, яка, власне, мотивація для покупки SE, враховуючи скільки в цьому ціновому діапазоні інших гідних моделей.
Фанати Apple, які не мислять життя без iPhone, але хочуть діагональ екрану меншу, безумовно, куплять новинку.
Але наскільки iPhone SE цікавий для менш лояльних до яблучного бренду користувачів? НВ обрало 5 альтернатив новинці за співставні гроші.
Sony Xperia Z5 Compact
Від 11 тис. грн
Незважаючи на те, що діагональ екрану тут дещо більша, ніж у iPhone SE (4,6 дюйма проти 4), в цілому за розмірами японський смартфон стоїть ближче всіх до iPhone з нинішніх флагманських “андроїдів”. По залізу Sony мало поступається яблучному дітищу, до того ж оснащується вражаючою 23-мегапіксельною камерою. Базовий захист від вологи – також козир Z5 Compact.
Samsung Galaxy S6
Від 12 тис. грн
Торішній корейський флагман залишається одним з кращих смартфонів на ринку. Навіть незважаючи на далеко не ідеальну оболонку TouchWiz поверх стандартного Android. У корпусі поєднуються скло і метал. Екран і камера – відносяться до числа кращих на ринку. Безумовно, з діагоналлю екрана 5,1 дюйма Galaxy S6 виглядає, як лопата в порівнянні з iPhone SE, але за іншими параметрами кореєць не поступиться, а то і дасть фору. Можливо, все-таки варто звикнути до великого екрану?
HTC One M8
Від 12 тис. грн
Досить стара модель, але її покупка, особливо у версії на дві сім-карти виглядає в цьому ціновому діапазоні досить виправданою. Особливо, якщо вам подобається метал. Флагман від HTC виглядає відверто дорожче, ніж коштує, і досі справляє враження на оточення. Продуктивності і сьогодні вистачить для потреб будь-якого користувача.
Xiaomi Mi4c
Від 8 тис. грн
За ті гроші, які попросять за iPhone SE (зокрема, за версію з 64 ГБ), цілком можна купити відразу два смартфони від китайського виробника, причому в топовій версії з 3 ГБ оперативної пам’яті і 32 ГБ вбудованої. Незважаючи на 5-дюймовий екран, смартфон не відчувається в руці як “лопата”. Продуктивності звичайному користувачеві вистачить з лишком. Камера знімає досить пристойно. Понтів з Xiaomi, звісно, менше, ніж з iPhone. Але всьому свій час.
iPhone 6
Від 14 тис. грн
Якщо все-таки хочеться гаджет з “яблучком”, тобто варіанти. “Дідусик” iPhone 6 може бути за ці гроші відмінним вибором. Особливо якщо враховувати, що зазначена вище стартова ціна на SE стосується стартової 16-гігабайтної версії. А “шістку” за ці гроші цілком можна купити з 64 ГБ вбудованої пам’яті. Загалом, деякий канібалізм всередині продуктової лінійки Apple просто неминучий.
Олексій Бондарев
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас