Foxconn купує Sharp за $ 3,5 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Foxconn купує Sharp за $ 3,5 млрд

Фондовий ринок
564
Тайванська Foxconn Technology Group та афілійовані з нею компанії купують 66,6% акцій японського виробника електроніки Sharp Corp. за 389 млрд ієн ($ 3,5 млрд).
Як говориться в прес-релізі Foxconn, відповідно до умов угоди, покупці заплатять по 88 ієн за акцію Sharp.
Попередня пропозиція Foxconn, оцінюється Sharp в 118 ієн за акцію, було схвалено радою директорів японської компанії. Однак Foxconn відмовилася від підписання остаточної угоди, дізнавшись про велику заборгованість Sharp, в зв’язку з чим експерти побоювалися зриву угоди.
Керівництво Foxconn, яка є материнською компанією Hon Hai Precision – найбільшого в світі виробника електроніки за контрактом, прагне випускати власну продукцію, в тому числі високоякісні екрани для смартфонів, і придбання Sharp відмінно відповідає цій стратегії.
“Ми отримуємо те, що хотіли отримати, – заявив голова ради директорів Foxconn Террі Гоу. – Я впевнений, що ми зможемо розкрити в повній мірі потенціал Sharp і разом досягти нових висот”.
Тим часом, президент і головний виконавчий директор Sharp Козо Такахасі зазначив, що “задоволений прийнятим рішенням про формування стратегічного альянсу”.
Компанії мають намір підписати офіційну угоду 2 квітня в Осаці.
Згідно з прогнозом Sharp, в поточному фінроці, завершується 31 березня 2015 року, компанія зафіксує операційний збиток у розмірі 170 млрд ієн. Раніше вона прогнозувала операційний прибуток в 10 млрд ієн.
Прогноз виручки Sharp на цей фінрік знижений компанією до 2,45 трлн ієн з 2,7 трлн ієн.
Японська компанія повідомила також, що домовилася з кредиторами про продовження терміну виплат по кредиту в розмірі 510 млрд ієн до 30 квітня.
Акції Sharp за підсумками торгів у середу подорожчали на 3,9% – до 135 ієн. Інформація про угоду була поширена вже після закриття ринку в Токіо.
Японській марці Sharp понад 100 років, але в останні роки компанія зазнавала серйозних збитків, втративши за п’ять років близько $ 10 млрд. Виручка японської компанії в минулому кварталі склав $ 5,9 млрд. Частка Sharp на ринку екранів для мобільних телефонів – близько 10% при 34 , 7% у Samsung, згідно з даними аналітиків IHS.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас