TMT Investments частково продала частку в українському фотобанку Depositphotos за $ 5,8 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

TMT Investments частково продала частку в українському фотобанку Depositphotos за $ 5,8 млн

Фондовий ринок
201
Інвест Компанія TMT Investments продала частку 7,1% в компанії Depositphotos приватному європейському інвестору, ім’я якого не розкривається.
Сума угоди склала $ 5,85 млн. Таким чином, загальна оцінка української компанії за умовами даної угоди становить приблизно $ 82 млн. Виручені кошти TMT буде використовувати для реалізації своєї інвестиційної стратегії.
Частка, що TMT Investments в Depositphotos становить 16,7%. Компанія відзначає, що за підсумками угоди оцінка вартості належної їй частки в Depositphotos виросла в 5,5 разів в порівнянні з 2011 і 2012 роками і становить приблизно на $ 2,55 млн (18%) більше, ніж остання оцінка частки компанії на 31 грудня 2015 року. Це еквівалент 9 центів додаткової чистої вартості на акцію.
Depositphotos зараз не залучає готівку, тому викупити частину у існуючих акціонерів – єдина можливість для інвесторів отримати частку в компанії.
«Наскільки мені відомо, ТМТ збирає новий фонд, перевіряє ліквідність свого поточного пакета, тому вони вирішили частково продати зовсім невеликий пакет акцій Depositphotos. У ТМТ прекрасна історія виходів. Вони як і раніше залишаються нашими кращими партнерами. Я підтримав цей вихід, тому що ТМТ зафіксувала нову оцінку компанії, яка вища за попередню, і тому що за рахунок цієї угоди і за умовами виходу ТМТ я особисто отримав більше впливу в компанії », – повідомив Дмитро Сергєєв, засновник Depositphotos.
Остання інвестиція TMT в компанію пройшла в грудні минулого року і склала $ 1 млн. Коментуючи угоду, Артем Інютін з TMT Investments тоді заявив, що з часу минулого інвестиції компанія наростила обороти. «Коли ми увійшли в компанію, її виручка становила десятки тисяч доларів на рік, а зараз вона заробляє десятки мільйонів», – сказав він.
Depositphotos була заснована в 2009 році, зараз в фотобанку компанії понад 40 млн зображень.
Нагадаємо, в кінці минулого року ЄБРР через Venture Capital Investment Programme вклав в українську компанію Depositphotos $ 4 млн. Ще $ 1 млн виділила компанія TMT Investments, який раніше вже підтримував проект у 2011 році, а зараз збільшив свою частку.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас