Полторак анонсував реорганізацію в структурі Міноборони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Полторак анонсував реорганізацію в структурі Міноборони

Казна та Політика
664
Міністр оборони України Степан Полторак анонсував проведення реорганізації в структурі оборонного відомства. Реформа Міністерства оборони України повинна бути прикладом для територіальних підрозділів управління, про це Полторак написав на своїй сторінці в Facebook.
“Усі реформи, які ми запланували провести в останній час, потрібно починати з Міністерства оборони України – а саме, прийняти кілька принципових рішень. Реформа Міністерства оборони України має бути прикладом для територіальних підрозділів управління”, – зазначив він.
Зокрема, Полторак повідомляє, що прийняв рішення про оптимізацію штатної структури Міністерства оборони України та перегляду функціональних обов’язків офіцерів міністерства.
“Повинен визнати, що неможливо працювати ефективно при такому роздутому штаті – 770 постів тільки в Міністерстві оборони України. У нас багато людей, які за своїми здібностями просто не можуть приймати рішення, а знаходяться ці люди на відповідальних посадах. Тому, ретельний аналіз виконавської діяльності , аудит функціональних обов’язків на предмет відсутності дублювання функцій і аудит нормотворчої бази – ось основні кроки реформ “, – написав він.
Як наголошується, в питанні нормотворчої бази, на думку Півторака, потрібні чіткі вимоги, які містяться в наказах та інструкції до виконання наказів.
“Нам потрібно дуже багато чого змінювати, тому що система, яка існує зараз – не працює. Саме з огляду на ці факти, я прийняв рішення про оптимізацію чисельності Міністерства, паралельно буде йти робота по іншим органам управління. Прийняття рішень по оптимізації чисельності особового складу буде відбуватися тільки після проведення переатестації кожного офіцера. Під час переатестації буде з’ясовано, чи відповідає військовослужбовець займаній посаді, якщо військовослужбовець підтвердить свої професійні здібності, – йому буде запропонована відповідна посада, або посаду, яку він займав раніше, або посаду в територіальних органах управління “, – йдеться в повідомленні.
Полторак також повідомляє, що після підписання Директиви і проведення переатестації особового складу, він планує перерозподілити функціональні обов’язки всіх офіцерів, а також делегувати деякі свої повноваження своїм заступникам і начальникам департаментів.
“Кожен керівник повинен приймати самостійні рішення відповідно до повноважень, а також нести повну відповідальність за прийняті рішення”, – підкреслив Полторак.
Як повідомляється, під час проведення переатестації, військовослужбовці пройдуть випробування поліграфом.
“Суть оптимізації полягає не в механічному скороченні, а в ґрунтовній роботі щодо перегляду ролі кожного військовослужбовця під час виконання службових обов’язків”, – підкреслив він.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас