Тимошенко впевнена, що вимоги "Батьківщини" по коаліції не погіршать відносини з МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко впевнена, що вимоги "Батьківщини" по коаліції не погіршать відносини з МВФ

Казна та Політика
428
Пакет законопроектів, які просуваються фракцією “Батьківщина” як умова створення коаліції, не погіршить відносини України з Міжнародним валютним фондом (МВФ), переконана лідер цієї фракції Юлія Тимошенко.
“Ми вважаємо, що зараз може бути проголосовано приблизно 10 законопроектів”, – сказала Тимошенко журналістам у середу в Києві.
Вона зазначила, що до цих законопроектів відносяться: законопроект про пролонгацію мораторію на продаж землі, пакет законопроектів, які створять нові умови господарювання для малого і середнього бізнесу і фермерських господарств, кілька законопроектів, які знімають податок на пенсії і кілька законопроектів, які віддають природний газ українського виробництва громадянам і встановлюють правильні умови продажу українського газу, що призведе до зниження тарифів.
“Це пакет, який ми з першого дня переговорів відстоюємо. Ми не змінювали умов і не змінимо”, – підкреслила Тимошенко.
У той же час парламентарій відкинула звинувачення, що в разі прийняття даних законопроектів МВФ не співпрацюватиме з Україною.
“Це категорично не відповідає дійсності, що будь-які наші пропозиції суперечать вимогам МВФ. Ми абсолютно свідомі того, що сьогодні співпраця України з МВФ потрібна”, – підкреслила вона.
Разом з тим, за словами Тимошенко, уряд Арсенія Яценюка співпрацює з МВФ “неграмотно, некомпетентно і провально”. “Цю роботу треба будувати по-іншому”, – переконана вона.
“Міжнародний валютний фонд – це інструмент, який дає можливість Україні долати фінансову кризу”, – додала Тимошенко.
Лідер фракції також заявила, що в даний час проти “Батьківщини” ведеться брудна кампанія з боку партнерів по можливій коаліції. За її словами, “Батьківщину” звинувачують в тому, що фракція змінює свої умови на переговорах.
“Ми абсолютно зрозуміло для наших партнерів, з перших хвилин (переговорів про створення коаліції – ред.) оголосили про 5 умов, на базі яких ми можемо розглянути питання про входження в коаліцію”, – нагадала вона, додавши, що ці умови не змінилися.
“Провокація, яка вчора почалася проти” Батьківщини “в засобах масової інформації, ініційована нашими партнерами по коаліції, де заявляли, що ми різко змінили наші умови … Перевірте всі мої публічні виступи за останні тижні, коли формується нова коаліція. Ми чітко публічно висловили наші вимоги і ми від них не відійшли. Інша справа, що коаліція сьогодні не хоче міняти ту хибну і помилкову стратегію управління країною, що є руйнівною для України… Умови не змінилися – якщо не змінюється стратегічний курс розвитку країни, ми не бачимо змісту і сенсу взагалі думати про те, щоб йти в цю коаліцію”, – заявила Тимошенко.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас