Boeing скоротить близько 4 тис. робочих місць в підрозділі комерційних літаків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Boeing скоротить близько 4 тис. робочих місць в підрозділі комерційних літаків

Фондовий ринок
156
Американський концерн Boeing Co., один з найбільших світових виробників авіаційної, космічної та військової техніки, має намір скоротити близько 4 тис. робочих місць в підрозділі комерційних літаків до червня поточного року.
Boeing не планує примусових скорочень, повідомив представник концерну Марк Біртель.
За його словами, Boeing звільнить 1,6 тис. співробітників в рамках програми добровільного скорочення, оголошеної в минулому місяці. Ще 2,4 тис. позицій або є вакантними, або будуть скорочені за рахунок відправки співробітників на пенсію, зазначив М.Біртель.
Підрозділ комерційних літаків, на частку якого довелося 68% прибутку Boeing в 2015 році, також змінює структуру управління, щоб створити “більш раціональну і гнучку організацію, яка може відгукуватися на потреби ринку”, повідомив представник концерну.
Boeing нарощує зусилля в плані скорочення витрат, прагнучи підтримати прибуток в умовах жорсткої конкуренції з Airbus Group SE.
Крім скорочення робочих місць, концерн шукає і інші можливості для зниження витрат, зокрема, переглядає контракти з постачальниками, урізує витрати на ділові поїздки, а також вживає заходів для збільшення продуктивності, поліпшення якості і скорочення надлишкових запасів продукції.
Реалізація цих ініціатив може в кінцевому підсумку призвести до скорочення деякої кількості робочих місць, зазначив М.Біртель.
Скорочення 4 тис. робочих місць зменшить кількість співробітників Boeing, яке становило близько 161 тис. на 31 грудня 2015 року, приблизно на 2,5%.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас