Українські вчені отримали 7 млн євро від ЄС на дослідження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські вчені отримали 7 млн євро від ЄС на дослідження

Казна та Політика
384
Завдяки підтримці парламентом програми Європейського Союзу з досліджень та інновацій “Горизонт 2020”, українські вчені отримали майже 7 мільйонів євро від євроструктур на підтримку своїх досліджень.
Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила уповноважений президента України з мирного врегулювання конфлікту в Донбасі Ірина Геращенко.
У вівторок, 29 березня, відбулося засідання Комітету ВР України з питань європейської інтеграції, на якому відбулася дискусія з усіма заступниками міністрів з питань євроінтеграції.
“Підсумували, що вдалося зробити в контексті виконання Угоди. Наприклад, завдяки підтримці парламентом програми “Горизонт”, українські вчені отримали майже 7 млн євро від євроструктур на підтримку своїх досліджень. Також успішно розвивається співробітництво в рамках проекту “Ерасмус +” в цьому році майже 700 українських студентів за освітніми програмами зможуть поїхати в західні вузи (в 2013 році – було тільки 80)”, – написала вона.
Також, вона додала, що пріоритетними для Комітету залишаються питання адаптації законодавства в сфері екології, АПК (стандартизації), інфраструктури, соціальної сфери.
Як повідомлялося, 5 серпня 2015 року президент схвалив ратифікацію угоди з ЄС про участь України в програмі “Горизонт 2020”.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас