Найбільша нафтовидобувна компанія Індії схвалила проект розробки нафтогазового блоку вартістю $5,07 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільша нафтовидобувна компанія Індії схвалила проект розробки нафтогазового блоку вартістю $5,07 млрд

Енергетика
188
Oil & Natural Gas Corp. (ONGC), найбільша нафтовидобувна компанія Індії, продовжує вкладати кошти в розвідку і видобуток нафти в період, коли інші представники сектора скорочують інвестиції.
Рада директорів ONGC схвалив проект розробки нафтогазового блоку KG в Бенгальській затоці вартістю $ 5,07 млрд.
Як повідомив агентству Bloomberg голова ради директорів ONGC Дінеш Кумар Сарраф, компанія продовжить розвивати видобувні операції, незважаючи на істотне падіння цін на нафту.
“Антициклічний” підхід ONGC до інвестицій, за його словами, пов’язаний з тим, що витрати на розробку родовищ істотно впали за останній час через відмову нафтокомпаній від багатьох проектів.
Витрати на розробку блоку KG два роки тому склали б $ 7 млрд, зазначив він.
Зокрема, витрати компанії на оренду бурових установок за цей час скоротилися з $ 110 тис. в день до менш $ 50 тис., заявив Д.К.Сарраф.
Запаси блоку KG, розробку якого планується завершити до червня 2020 року, оцінюються мінімум в 23,5 млн тонн нафти і 50,7 млрд кубометрів природного газу.
При цьому нафта і газ з блоку почнуть продаватися не раніше ніж через три-чотири роки – і ONGC розраховує на те, що ціни на нафту за цей час суттєво збільшаться з поточних рівнів.
Той факт, що світові нафтокомпанії урізують інвестиції, дозволяє очікувати збільшення цін на нафту в майбутньому, оскільки попит на нафту буде перевищувати її поставки, зазначає Д.К.Сарраф.
“Інвестиції, які ми робимо сьогодні, почнуть давати віддачу не раніше ніж через три роки, – зазначив він. – Ми вважаємо, що три роки – це досить розумний часовий діапазон, щоб очікувати істотного підйому цін на нафту”.
Згідно з прогнозом Міжнародного енергетичного агентства (МЕА), різке скорочення інвестицій нафтокомпаніями підвищує ймовірність серйозних перебоїв в поставках нафти “в не настільки віддаленому майбутньому”.
За оцінками консалтингової компанії Wood Mackenzie, з кінця 2014 року світові нафтогазові компанії скасували або відклали 68 великих проектів upstream (геологорозвідка і видобуток) вартістю $ 380 млрд.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас