У США подали в суд на Volkswagen: На цей раз через рекламу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США подали в суд на Volkswagen: На цей раз через рекламу

Фондовий ринок
476
Федеральна торгова комісія (ФТК) США подала скаргу в суд Каліфорнії на німецький концерн Volkswagen, звинувативши компанію в тому, що своєю рекламою про “чисті дизельні” автомобілі вона вводить споживачів в оману.
ФТК розраховує на рішення суду, яке зобов’язує Volkswagen видати компенсацію клієнтам компанії в США, які купили або взяли в лізинг схильні (заниження показників викидів шкідливих речовин – ред.) Транспортні засоби в період з 2008 по 2015 рік, а також на введення судової заборони, перешкоджає участі Volkswagen в подібного роду кампаніях в майбутньому “, – йдеться в заяві відомства.
Раніше навколо автоконцерну Volkswagen розгорнувся скандал: компанія звинувачувалася в США в тому, що оснащувала дизельні автомобілі програмним забезпеченням, занижує реальні показники викидів шкідливих речовин. Американський уряд зобов’язав концерн відкликати 482 тисячі легкових машин марок Volkswagen та Audi, проданих в країні в 2009-2015 роках.
Розслідування щодо Volkswagen в даний час ведуть профільні відомства в США, в ряді країн Європи і Азії. Всі вони налаштовані на тривалу тяжбу і передрікають автогігантові штрафи і необхідність виплачувати компенсації в розмірі десятків мільярдів доларів.
За матеріалами:
ПРАЙМ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас