Хакери використовують бездротові мишки для злому ПК — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хакери використовують бездротові мишки для злому ПК

Кримінал
895
Дослідницька компанія Bastille виявила новий спосіб злому комп’ютерів під управлінням Windows, OS X і Linux. Зловмисники розробили нову схему кібератак за допомогою бездротових мишок, що не використовують підключення по Bluetooth.
Як виявилося, підключившись до комп’ютера жертви під виглядом бездротової миші, зловмисник може відправляти на пристрій будь-які команди. Для цього буде потрібно лише передавач і проста програма, яка змушує систему вважати підключений приймач миші клавіатурою і приймати будь-які натискання клавіш.
Для успішного здійснення атаки хакеру потрібно всього лише знаходитися в радіусі дії бездротового підключення між комп’ютером і передавачем. Також йому доведеться упевнитися, що він підключився до потрібного комп’ютера, а не випадково опинився в радіусі дії сторонньому пристрою.
За словами експертів, вразливість була виявлена в найпопулярніших моделях бездротових мишок найбільших виробників – HP, Lenovo і Dell. Продуктами цих компаній користуються сотні мільйонів користувачів по всьому світу.
Дослідники повідомили про виявленої уразливості виробникам бездротових мишок, однак зараз жодна з компаній офіційно їм не відповіла.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас