У Великобританії жінки частіше від чоловіків стають жертвами кібершахраїв — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Великобританії жінки частіше від чоловіків стають жертвами кібершахраїв

Кримінал
129
У Великобританії шанси жінок зіткнутися з кібершахрайством у шість разів вищі, ніж у чоловіків. При цьому середня сума заподіяних збитків у жінок майже в три рази менша, ніж у чоловіків – 809 фунтів стерлінгів проти 2,354 тис. фунтів відповідно.
Таким чином, шахраї найчастіше орієнтовані на жінок, які роблять покупки в інтернеті. Таких висновків дійшли дослідники з лондонської міської поліції (The City of London Police), які проаналізували ситуацію з онлайн-шахрайством в країні.
Також фахівці з’ясували, що найчастіше з шахрайством стикаються жителі таких регіонів Британії, як Лондон, Гемпшир і Великий Манчестер. Серед міст за цим показником лідирують Лондон, Сассекс, Девон і Корнуолл.
За даними британського Центру урядового зв’язку (GCHQ), 80% кіберзлочинів можна запобігти більш складними паролями і регулярно оновлюваним антивірусним програмним забезпеченням.
Згідно з торішнім опитуванням Norton internet security, 44% британців стикалися з кібершахрайством, а 42% не змінюють паролі навіть після цього.
За матеріалами:
The Telegraph
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас