Зростання нафти сплутало плани трейдерів, які очікували девальвації нацвалюти Саудівської Аравії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зростання нафти сплутало плани трейдерів, які очікували девальвації нацвалюти Саудівської Аравії

Енергетика
621
Зниження цін на нафту приблизно до $ 40 за барель означає, що інвестори, які розраховували на відмову Саудівської Аравії від прив’язки ріала до долара США, що зберігається вже 30 років, можуть зазнати збитків.
Форвардні контракти на курс саудівського ріалу через 12 місяців наблизилися до мінімальних з листопада рівнями. Згідно з підрахунками агентства, поставивши на ці форварди $ 1 млн на піку вартості в січні, інвестори втратили б 68,9 тис. ріалів ($ 18,37 тис.), або приблизно 1,8%.
У лютому джерела агентства повідомляли, що на девальвацію валюти Саудівської Аравії, зокрема, ставлять кілька американських хедж-фондів.
Скорочення ставок на відмову країн Перської затоки від прив’язки національних валют до долара відображає відновлення зростання нафтових котирувань в цьому році. Нафта, основне джерело доходів Саудівської Аравії, може завершити в плюсі другий місяць поспіль.
З початку лютого нафта подорожчала приблизно на 50%.
З 1986 року курс саудівської нацвалюти становить 3,75 ріалу / $ 1.
“Ми говорили, що тих, хто готується до девальвації, чекає розчарування”, – заявив головний економіст HSBC Holdings Plc по країнам Центральної та Східної Європи, Близького Сходу і Північної Африки в Лондоні Саймон Вільямс.
За його словами, країни Перської затоки “вже 30 років зберігають прив’язку до долара, в періоди високих і низьких цін на нафту” і не схоже, щоб недавнє падіння сировинних котирувань “змінило їх позицію або підштовхнуло до негайних дій”.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас