В "Ощадбанку" розповіли, коли пенсіонери почнуть отримувати нові картки-посвідчення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В "Ощадбанку" розповіли, коли пенсіонери почнуть отримувати нові картки-посвідчення

Фінтех і Картки
1326
Випуск нових карток для пенсіонерів стримує технічне питання. Через це дата початку видачі банківських карток, які одночасно є пенсійним посвідченням, стане відома тільки після узгодження державним “Ощадбанком” і Пенсійним фондом України всіх технічних регламентів, які впливають на впровадження подібних карток в обіг.
Про це заявив заступник голови правління “Ощадбанку” Антон Тютюн.
“У рішенні Кабміну йдеться про те, що до 15 квітня 2016 року мають бути розроблені необхідні процедури і регламенти. У Пенсійного фонду є свої документи, які нам необхідно методологічно прийняти і погодити: як буде виглядати пенсійне посвідчення, поєднане з банківською карткою; зміст обов’язкової інформації на картці і інші технічні характеристики. Після остаточних узгоджень буде визначена точна дата початку видачі карток-посвідчень. Поки можна говорити про те, що будь-яких ускладнень у зв’язку з видачею та обслуговуванням карток для клієнтів, які не передбачається “, – зазначив він .
За оцінками банкіра, завдання структур, задіяних в процедурі оформлення та випуску банківських карток-ідентифікаторів, – максимально спростити процедури отримання та користування картками їх власниками.
“Зараз клієнт приходить кілька разів до Пенсійного фонду або банк подавати документи, потім забирати документи по картці. Ми будемо намагатися скоротити і мінімізувати кількість і час відвідувань пенсіонерами всіх інстанцій”, – підкреслив Тютюн.
Нагадаємо, “Ощадбанк” зобов’язаний розпочати обмін існуючих платіжних карток на платіжні карти-пенсійні посвідчення не пізніше, ніж з 1 серпня 2016 року.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас