Рада дала згоду на звільнення Шокіна (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада дала згоду на звільнення Шокіна (відео)

Казна та Політика
1488
Верховна Рада дала згоду на звільнення президентом України Петром Порошенко генерального прокурора України Віктора Шокіна.
Таке рішення підтримали 289 народних депутатів.
Перед голосуванням спікер парламенту Володимир Гройсман розповів, що отримав заяву від Шокіна про те, щоб питання його відставки розглядали без присутності генпрокурора, тому що він не може сьогодні з’явитися в Раду.
Лідер Радикальної партії Олег Ляшко позитивно оцінив дачу згоди на відставку Шокіна, однак підкреслив, що ситуація в ГПУ не зміниться до тих пір, поки призначати генпрокурора буде президент.
“Було очевидно, що призначення Шокіна було помилкою. Але не меншою помилкою буде, якщо президент знову запропонує кандидатуру нового генпрокурора”, – сказав він.
Нардеп зазначив, що в Раді зареєстрований законопроект, що передбачає обрання генпрокурора через незалежний конкурс, як і глави антикорупційного бюро.
У свою чергу лідер президентської фракції “Блок Петра Порошенка” Юрій Луценко став на захист Шокіна.
“Найбільшою бідою Шокіна став провал реформи ГПУ. Це сталося тому, що Шокін на 5 тисяч осіб скоротив прокуратуру, але так і не отримав підвищення зарплат. Відповідальність за це повинен нести не тільки генпрокурор, а й ті, хто формував бюджет, і ми , парламентарії, які його приймали “, – заявив Луценко.
“Ми всі винні в тому, що прокуратура не стала органом справедливості в країні. І це діагноз, який змушує нас голосувати за відставку Шокіна”, – додав лідер фракції БПП.
Нагадаємо, 16 лютого президент України Петро Порошенко запропонував Шокіну подати у відставку. Пізніше генпрокурор написав заяву про відставку.
Як відомо, Шокін був призначений на посаду генпрокурора 10 лютого 2015 року з пропозицією президента Петра Порошенка.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас