У Харківській області припинено діяльність конвертаційного центру, через який виведено понад 60 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Харківській області припинено діяльність конвертаційного центру, через який виведено понад 60 млн грн

Кримінал
226
Працівники податкової міліції та слідчого управління національної поліції Харківської області ліквідували конвертаційний центр, послугами якого користувалися реальні підприємства Харківської та Київської областей.
Як повідомило прес-служба Головного управління Державної фіскальної служби в Харківській області, роботу “конверта” організував 39-річний харків’янин з п’ятьма помічниками.
“Загальний оборот виведених в тіньовий обіг коштів протягом 2014-2016 років склав понад 60 млн грн. Ймовірні втрати бюджету тільки ПДВ становлять близько 10 млн грн”, – цитує прес-служба першого заступника начальника ГУ ДФС в Харківській області Андрія Бежанова.
В рамках кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.5 ст.27 і ч.5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України, правоохоронці провели 9 обшуків в автомобілях, офісних і житлових приміщеннях, які використовувалися учасниками конвертаційного центру.
В ході проведення обшуків виявлено та вилучено 30 печаток фіктивних підприємств, комп’ютерну техніку, чорнові кошти і відомості про отримані доходи, а також грошові кошти в сумі еквівалентній 101 тис. грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас