MasterCard спростовує інформацію про те, що змушує неплатоспроможні банки платити їй — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

MasterCard спростовує інформацію про те, що змушує неплатоспроможні банки платити їй

Кредит&Депозит
249
Міжнародна платіжна система MasterCard працює на українському ринку в повній відповідності з українськими законодавчими нормами, а також з правилами MasterCard, єдиними для роботи системи по всьому світу. Компанія MasterCard виступає гарантом платежів за картками MasterCard в Україні та за її межами, забезпечуючи надійну взаємодію всіх членів індустрії – банків, торговців і держателів карток.
Про це йдеться в офіційному прес-релізі компанії.
“Згідно з правилами MasterCard, у разі якщо банк припиняє членство в системі – за власною ініціативою або ж через визнання банку неплатоспроможним –MasterCard стягує з банку встановлену плату, яка дозволяє MasterCard компенсувати заборгованість банку перед банками-еквайєрами. Важливо відзначити, що після виходу банку з системи в разі визнання банку неплатоспроможним саме MasterCard зобов’язана покрити заборгованість банку перед іншими учасниками ринку. У випадку з окремими банками, які були визнані неплатоспроможними в Україні і, відповідно, були виключені з системи –MasterCard зазнала багатомільйонних збитків на покриття заборгованості банків за картковими операціями в банкоматних і торгових мережах.”, – пояснили в компанії.
Крім того, оплата банків використовується MasterCard на покриття витрат з видалення банку з системи і пов’язаних з цим витрат перед третіми сторонами, задіяними в технічному забезпеченні обробки платежів за картками банку-емітента. Така практика MasterCard діє по всьому світу.
“Ми з прикрістю спостерігаємо поширення в ЗМІ неправдивих фактів і некоректних даних від третіх сторін щодо обсягу оплат з боку банків при виході з міжнародної платіжної системи. Компанія MasterCard готова захищати свою репутацію і конфіденційність комерційних відносин з партнерами, використовуючи способи, передбачені чинним законодавством”, – відзначається в прес-релізі.
 
На додаток до функції гаранта платежів, MasterCard надає українським банкам унікальну підтримку в якості значних інвестицій в маркетингові активності, запуск нових технологій, відкриває доступ до широкої міжнародної експертизи. За понад 10 років своєї роботи в Україні MasterCard здійснив безпрецедентні інвестиції в розвиток платіжного ринку країни. Тільки в маркетингові ініціативи банків-партнерів MasterCard інвестував в цілому близько 1 мільярда 160 мільйонів грн.
Україна залишається одним з важливих ринків для MasterCard. Забезпечення єдиних стандартів роботи MasterCard в Україні дозволить платіжній системі і далі інвестувати в інноваційну платіжну індустрію країни, а також в технологічно розвинену торгівлю і соціальну інфраструктуру України.
За матеріалами:
MasterCard Europe
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас