У Генпрокуратурі заперечують, що Рада може розглянути відставку Шокіна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Генпрокуратурі заперечують, що Рада може розглянути відставку Шокіна

Казна та Політика
861
Стосовно Віктора Шокіна Верховною Радою може бути розглянута заява про звільнення за власним бажанням з посади генерального прокурора, а не питання відставки.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генпрокуратури.
“У зв’язку з тим, що в засобах масової інформації фігурує юридично некоректне формулювання щодо так званої” відставки “генерального прокурора України, Генпрокуратура вважає за необхідне зазначити таке. Відставка є наслідком процедури висловлення парламентом недовіри генеральному прокурору України (ст. 213 регламенту Верховної Ради України ). у випадку з генеральним прокурором В. Шокіним ця процедура Верховною Радою України не ініціювалася і не застосовувалася “, – сказано в ньому.
Тому з правової точки зору, зазначає ГПУ, мова йде виключно про звільнення генпрокурора “за власним бажанням”, що є одним з можливих підстав для звільнення згідно зі ст. 2 закону “Про прокуратуру”, яка буде діяти до 15 квітня 2016 року.
“У той же час таке звільнення, враховуючи статус посади генерального прокурора України, можливе виключно за згодою Верховної Ради України Президентом України (п. 25 ч. 1 ст. 85, ст. 122 Конституції України). Таким чином, зараз триває і не закінчена процедура розгляду заяви генерального прокурора України про звільнення за власним бажанням “, – зазначає Генпрокуратура.
Як повідомлялося, 16 лютого президент Петро Порошенко запропонував Шокіна подати у відставку.
У парламенті зараз зареєстрований проект постанови №4122 про надання згоди на звільнення Шокіна з посади генпрокурора.
29 березня в 10:30 в Раді планується розгляд питання про відставку Шокіна з посади генпрокурора.
Шокін був призначений генпрокурором 10 лютого 2015 року.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас