Dell готується до великої угоди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Dell готується до великої угоди

Світ
642
Американська корпорація Dell продає підрозділ IT-консалтингу японської компанії NTT Data за $ 3,5 млрд, повідомляє Reuters з посиланням на джерела. За даними агентства, про угоду буде оголошено в понеділок, 28 березня. Про це передає РБК.
Виручені від продажу непрофільного бізнесу гроші виробник комп’ютерів Dell витратить на погашення частини боргу в розмірі $ 43 млрд, що утворився після покупки виробника систем зберігання даних EMC. Тоді угода стала найбільшою в історії IT-галузі.
Dell намагалася продати консалтинговий підрозділ (раніше називалося Perot Service) з осені 2015 року, пише видання Re / code, джерела якого також знають про досягнуті домовленості з NTT Data. Dell не збирається зупинятися на продажу консалтингового бізнесу – в цілому корпорація хоче отримати від продажу непрофільних активів $ 10 млрд для оплати свого боргу, писав Reuters.
Японської NTT Data покупка дозволить зміцнити свої позиції на ринку США, де компанія має намір розвивати IT-медицину, послуги страхового і фінансового консалтингу. Саме завдяки покупці компаній та інвестицій NTT Data змогла розширити бізнес за межами Японії – перш за все, в США та Індії, пише TechCrunch.
Підрозділ IT-послуг з’явилося в Dell в 2009 році, коли компанія за $ 3,9 млрд купила Perot System, великого постачальника IT-послуг для лікарень і держорганів, пише Reuters. З тих пір Dell ліквідувала частину функцій компанії, а деякі операції інтегрувала в свою структуру. Останні не включені в угоду – цим пояснюється різниця в цінах купівлі і продажу бізнесу.
Представник Dell відмовився від коментарів агентству, представник NTT не відповів на запит.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас