Заможні українці стали активніше обслуговуватися в банках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заможні українці стали активніше обслуговуватися в банках

Кредит&Депозит
1910
З 2012 по 2016 рр. обсяг ринку private banking в Україні зріс на 40%, а кількість клієнтів, що користуються ним – на 18%, повідомила виконавчий директор Незалежної асоціації банків України Олена Коробкова, уточнивши, що у відповідному дослідженні брало участь 10 банків.
“Позитивного зростання вдалося досягти, незважаючи на кризу в країні і втрату Криму”, – зазначила вона.
Нагадаємо, що в розряд private banking фінансисти відносять банківські, інвестиційні та консультативні послуги для заможних фізичних осіб, що дозволяють збільшувати їх статки. За кордоном такий сервіс ще називають wealth management – управління приватними капіталами.
Начальник відділу податкових і юридичних послуг EY Галина Хоменко повідомила, що через введені Нацбанком обмеження, в останні роки значно змінилися можливості щодо надання ряду послуг в рамках private banking.
“Але вони все одно були. Найбільше надавалося кредитних послуг, сервісів з обслуговування поточних і депозитних рахунків. А також валютні послуги”, – сказала Хоменко. Також підвищеним попитом користувалися операції по виведенню грошей за кордон і по оренді депозитних сейфів.
У той же час дослідження EY показало, що близько 33% заможних українців ще не охоплені послугами private banking.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас