Події в світі роблять серйозний вплив на економіку США - голова ФРБ Сан-Франциско — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Події в світі роблять серйозний вплив на економіку США - голова ФРБ Сан-Франциско

Світ
544
Ситуація в світовій економіці, особливо в таких країнах, як Китай і Бразилія, робить істотний вплив на фактори, які оцінюються Федеральною резервною системою (ФРС) при прийнятті рішень за ставкою, заявив глава Федерального резервного банку (ФРБ) Сан-Франциско Джон Вільямс.
Економіка США знаходиться в “непоганому стані”, вважає Дж.Уільямс, відзначаючи стабільний рівень інфляції і потужні темпи зростання зайнятості.
“Реальною проблемою є глобальні економічні та фінансові події. Існує невизначеність щодо того, що відбувається в світі і як це відбивається на динаміці долара США і американській економіці, – заявив Дж.Уільямс в інтерв’ю CNBC. – Ми розуміємо, що є частиною глобальної економіки, тому те, що відбувається в Бразилії або Китаї, має великий вплив на США в плані цільових показників інфляції та безробіття”.
За словами Дж.Уільямса, базова стратегія Федерального комітету з відкритих ринків (FOMC), “припускає ослаблення стимулювання і підвищення процентної ставки протягом наступної пари років, має потужну підтримку”.
“Питання в тому, коли і наскільки часто варто піднімати ставку. Це буде залежати від статданих, тому нам залишається займати вичікувальну позицію”, – зазначив він.
Згідно з остаточними даними міністерства торгівлі США, опублікованими в минулу п’ятницю, американська економіка в четвертому кварталі 2015 року збільшилася на 1,4% в перерахунку на річні темпи.
Раніше повідомлялося про зростання економіки на 1%, і опитані агентством Bloomberg аналітики в середньому не очікували перегляду темпів підйому.
Дж.Уільямс в цьому році не голосує в FOMC з питань кредитно-грошової політики.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас