Луценко розповів, чому Шокін не зміг реформувати прокуратуру — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Луценко розповів, чому Шокін не зміг реформувати прокуратуру

Казна та Політика
1821
Реформувати Генеральну прокуратуру може тільки той, хто ніколи не був прокурором.
Про це лідер парламентської фракції “Блоку Петра Порошенка” Юрій Луценко заявив в ефірі телеканалу “Інтер” увечері в неділю, 27 березня.
“Реформу цього напівмафіозного генерального могильника не може провести той, хто був прокурором. Я думаю, це може зробити людина зі сторони, що має особисту і політичну мужність зруйнувати цю систему кругової поруки”, – підкреслив політик.
За словами депутата, діючий прокурор зробив для реформи відомства хоч і немало, але недостатньо.
“Пан Шокін зробив багато для прокуратури, почавши її реформу. Однак, змінити цю закостенілу систему зсередини неможливо”, – зазначив Луценко, додавши, що глава ГПУ зробив недостатньо для того, щоб зміни у відомстві були відчутними.
“Він пішов у відставку, і ця відставка у вівторок має бути проголосована. Президент буде готовий винести наступну кандидатуру після вирішення цього питання”, – резюмував політик.
Нагадаємо, раніше президент Петро Порошенко в спеціальному зверненні 16 лютого повідомив про те, що він закликав генпрокурора Віктора Шокіна піти у відставку. 19 лютого заяву Шокіна про відставку надійшла в АП. Через кілька днів в Раді був зареєстрований президентський проект постанови про звільнення Шокіна, який пізніше рекомендував підтримати комітет Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції.
Відзначимо, що як тільки Шокін написав заяву про відставку, він в цей же день пішов у відпустку. Шокін повернувся на роботу тільки через місяць, 16 березня. Шокін призначений генеральним прокурором України в лютому 2015 року.
Згідно з чинною Конституцією України, генпрокурора призначає і звільняє президент за згодою парламенту. Разом з тим, парламент має можливість певною кількістю голосів оголосити вотум недовіри генпрокурору, що має наслідок – його відставку з посади.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас